INFORMATION GÄLLANDE NEDLÄGGNING ÖSTRA SMÅLAND NYHETERNA

Gota Media har beslutat att lägga ner tidningarna Östra Småland och Nyheterna pga ekonomiska skäl. Sista numret utkommer den 27 november. Här hittar du information om hur detta påverkar dig som prenumerant.

STÄNG

Frågor och svar – nedläggning Östra Småland Nyheterna

Varför kommer jag inte längre att få min Östra Småland eller Nyheterna?

På grund av stora ekonomiska förluster under lång tid har Gota Media bestämt sig för att det inte längre är hållbart att ge ut tidningen utan i stället läggs den ned. Det är något som företaget beklagar djupt men är en åtgärd som ska göra utgivningen av koncernens övriga tidningar i Kalmar län tryggare.

Vad händer med min prenumeration?

Om du har haft Östra Småland kommer den att ersättas av Barometern.
Om du haft Nyheterna kommer den att ersättas av Oskarshamns-Tidningen.

När kommer sista numret av Östra Småland Nyheterna?

Sista numret av Östra Småland Nyheterna kommer ut onsdag den 27 november. Men redan från den 26 november kommer du att få Barometern eller Oskarshamns-Tidningen samtidigt med din Östra Småland eller Nyheterna.

Behöver jag som prenumerant göra något?

Nej inte direkt, vi ordnar så att din prenumeration flyttas till Barometern eller Oskarshamns-Tidningen, men beroende på hur du betalar din prenumeration kan vi behöva kompletterande uppgifter från dig. Se nedan.

För dig som har betalat via faktura

Du behöver inte göra något utan din prenumeration löper på som vanligt. Nästa gång du får en faktura från oss kommer den att skickas från Barometern Oskarshamns-Tidningen. Om du nyligen har fått en faktura från Östra Småland Nyheterna så gäller den även för Barometern Oskarshamns-Tidningen.

För dig som har betalat via autogiro

Din prenumeration löper på som vanligt. Dock behöver vi ett nytt autogiromedgivande från dig inför nästkommande månadsdragning, detta på grund av att Barometern Oskarshamns-Tidningen måste få ett godkännande från din bank för att dra pengar från ditt konto. Du kan fylla i det nya medgivandet på barometern.se/autogiro.

För dig som har betalat via kontokort

Din prenumeration löper på tills det är dags för nästa kortdragning. Därefter avslutas prenumerationen och du behöver själv beställa en ny prenumeration på kundcenter.barometern.se/prenumerera. Detta på grund av att vi inte får flytta kontokortsdragningar mellan våra tidningar.

För dig som har en prova på-prenumeration (tidsbestämd)

Din prenumeration löper på enligt tidigare avtalat datum. Innan utlöpsdatumet kommer vi kontakta dig för en eventuell fortsättning.

Men jag vill inte ha Barometern-OT, vad ska jag då göra?

Innan du bestämmer dig vill vi gärna att du testar tidningen. Redan i dag så har nästan hälften av materialet i tidningarna varit gemensamt – t ex sport, lokalsidor, inrikes och utrikes liksom tv-bilaga, tv och radio och en hel del annonser. Det material som skilt sig åt är främst Kalmar-, Oskarshamns-, opinions- och kulturmaterial.
När du läser Barometern Oskarshamns-Tidningen får du bland annat också en lördagsbilaga, en affärslivsbilaga och fler familjeannonser.
Som prenumerant på Barometern Oskarshamns-Tidningen får man, precis som tidigare, tillgång till all inloggad läsning på barometern.se, E-tidningen och exklusiva webb-TV-sändningar. Man har också tillgång till Gota Media-koncernens alla övriga webb-sajter.
Om du trots allt absolut inte vill ha tidningen ber vi dig kontakta Kundcenter via mail eller telefon – då kommer du att få tillbaka pengarna som återstår för din prenumeration. Har du autogiro-dragning eller en prova-på (tidsbestämd) prenumeration stoppas tidningen när betalningstiden gått ut.

När får jag min återbetalning?

Vi kommer självklart återbetala dina pengar så fort som möjligt. Vi ber om förståelse för att det kan vara högt tryck just nu men vanligtvis tar det cirka 10 dagar på grund av att både vi och banken har en viss handläggningstid kring återbetalningar.

Ytterligare information till dig som prenumerant

Här kan du läsa ytterligare information om beslutet (pdf).